Home ΕΛΛΑΔΑ Άκης Σκέρτσος: Προχωρούν 30 έργα κόστους άνω των 10 δις ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Άκης Σκέρτσος: Προχωρούν 30 έργα κόστους άνω των 10 δις ευρώ στη Θεσσαλονίκη

717 views
Κοινοποίηση

Κρούσεις από μεγάλα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για την ίδρυση παραρτημάτων ιατρικών σχολών ειδικά στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη δεχτεί η κυβέρνηση, χάρη στην εν εξελίξει μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, μιλώντας σε συνέδριο της εφημερίδας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει την παράλληλη στήριξη και του δημόσιου πανεπιστημίου, «του κύριου πυλώνα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», ως τεράστια ευκαιρία ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η οποία «στον χώρο που βρίσκεται γεωγραφικά, μπορεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις».

Ο κ.Σκέρτσος προανήγγειλε ακόμα ανακοινώσεις για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ μέσα στον Φεβρουάριο, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν παρεκκλίνει σε τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί για αυτή την «πολύ εμβληματική ανάπλαση», η οποία θα γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με σημαντικούς εθνικούς πόρους.

«Δεν παρεκκλίνουμε σε τίποτα από αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός, από αυτά που έχει υποστηρίξει και η διοίκηση της ΔΕΘ. Θα πάμε σε ένα ΣΔΙΤ. Απαιτείται να υπάρξει συμμετοχή και των ιδιωτών επενδυτών σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο που θα αποδώσει στην πόλη για όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο για τις εννέα μέρες της ΔΕΘ, έναν χώρο, που εγώ τον έχω βιώσει ως περίκλειστο (…) Το κράτος θα συμμετέχει με σημαντικούς εθνικούς πόρους και μέσα στον επόμενο μήνα, σε συνεννόηση και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον περιφερειάρχη και τον νέο δήμαρχο, θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για το έργο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας γνωστοποίησε τέλος ότι μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μια νέα πλατφόρμα, προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, όπου κάθε πολίτης της χώρας, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας θα μπορεί να βλέπει την πρόοδο των μεγάλων έργων.

«Η λειτουργία αυτής της πλατφόρμας είναι σημαντική, διότι αντί να μιλάμε γενικόλογα για σχέδια και οράματα, πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε τον έλεγχο -οι πολίτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι φορείς, η αυτοδιοίκηση- των έργων που αφορούν και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας» σημείωσε και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, για τουλάχιστον 30 έργα, ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σκέρτσος υπενθύμισε ότι μέσα στο 2024 πάνω από 100 νέα λεωφορεία θα ενταχθούν στον στόλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες αναπλάσεις σε πρώην στρατόπεδα της πόλης, όπως το στρατόπεδο Παύλου Μελά (όπου ήδη υπάρχει ανάδοχος), το Γκόνου (όπου μέσα στο 2024 θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ), το Ζιάκα (όπου θα φιλοξενηθούν και χρήσεις κοινωνικής κατοικίας και στέγης) και το Καρατάσιου (όπου θα δημιουργηθεί το νέο ογκολογικό νοσοκομείο). Επίσης, τρία νέα μουσεία έρχονται να αναβαθμίσουν το πολιτισμικό υπόβαθρο της πόλης: το Μουσείο Oλοκαυτώματος (αναμένεται η ανάθεση στον ανάδοχο στο πρώτο εξάμηνο του 2024), το μουσείο στο Παύλου Μελά και το Μουσείο Crossover που θα φιλοξενήσει τα εκθέματα από την ανασκαφή του Mετρό. Παράλληλα, προχωρούν η αναβάθμιση των επιχειρηματικών υποδοχέων της πόλης, το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς ThessINTEC και τα μεγάλα έργα για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?