Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic

Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic

285 views
Κοινοποίηση

Τη Ρόδο επισκέφθηκε στο διάστημα από 4 έως 9 Μαΐου 2023 ο Σέρβος Ivan Andrejic, συγγραφέας ταξιδιωτικών εμπειριών (travel author), φωτογράφος και ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων www.secretsedition.com, www.kulturizam.com και www.issuu.com/ivananrejic που συνολικά αριθμούν τους 150.000 αναγνώστες.

Με μία κάμερα στο χέρι, ο Ivan Andrejic στην κυριολεξία «χτενίζει» τους προορισμούς που επισκέπτεται προκειμένου να τους αποτυπώσει με τον πιο γλαφυρό τρόπο στα social media που χειρίζεται. Κυρίως προβάλλει ταξιδιωτικούς προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί από χώρες των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Αραβικής Χερσονήσου. Έχει επίσης δημιουργήσει ψηφιακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς και e books για διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική.

Με δεδομένο ότι η Ρόδος είναι ανερχόμενος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ο Ivan Andrejic αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά το νησί προκειμένου να ανακαλύψει ο ίδιος τις ομορφιές της και να τις καταγράψει στα social media και στους ιστότοπους του.

Ο Ivan Andrejic κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, επικεντρώθηκε στην καταγραφή της ιστορίας, των αρχαιολογικών χώρων, των ιστορικών και πολιτιστικών αξιοθέατων, της κουλτούρας των ντόπιων κατοίκων του και των παραλιών του νησιού. Επισκέφθηκε τη σύγχρονη πόλη και τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, τον λόφο του Αγίου Στεφάνου και την Ακρόπολη της Ρόδου, τις Πηγές Καλλιθέας, τις Επτά Πηγές, τον λόφο της Φιλερήμου, το Μουσείο Μέλισσας και τις παραλίες Anthony Quinn και Φαληράκι.

Ο Ivan Andrejic εντυπωσιάστηκε από την πληθώρα των επιλογών που έχουν οι επισκέπτες του νησιού καθώς και τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτει για δράσεις και εξερευνήσεις.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιο Βυρίνη, «ο Δήμος Ρόδου, με εξωστρέφεια, συνεχίζει να στηρίζει τα δημοσιογραφικά ταξίδια εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. από όλο τον κόσμο, με στόχο η Ρόδος να διατηρήσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της και να ενισχύσει επιπλέον τις τουριστικές αγορές της Βαλκανικής Ευρώπης όπως είναι η Σερβία. Άλλωστε οι αδελφικοί δεσμοί των δύο λαών έχουν βάσεις και στη θρησκεία και στην κουλτούρα. Επομένως το νησί μας αποτελεί έναν ενδιαφέροντα προορισμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει».

Η Ρόδος αποτελεί μία επιλογή για τους Σέρβους τουρίστες, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, κατά το έτος 2022, τη Ρόδο επισκέφθηκαν 8.076 Σέρβοι τουρίστες, ενώ φέτος, ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς φέτος έχουν προγραμματιστεί επιπρόσθετες σε σχέση με πέρυσι απευθείας πτήσεις.

Οι χορηγοί που στήριξαν τη φιλοξενία του Ivan Andrejic είναι οι τοπικές επιχειρήσεις Semiramis City Hotel, Kariba Travel, Queen Rental Car and Moto, Thrones of Helios: The History of Rhodes 9 D Experience και Bee Museum.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?