Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αλλαγή… σελίδας με τα ίδια πρόσωπα στην Περιφέρεια Αττικής

Αλλαγή… σελίδας με τα ίδια πρόσωπα στην Περιφέρεια Αττικής

1K views
Κοινοποίηση

Παρότι ασκεί κριτική στην εποχή Πατούλη, σε μια εμφανή προσπάθεια να μην ταυτιστεί με τα έργα και της ημέρες της, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει ανοίγματα στη σκληρή Δεξιά και διατηρεί στο δικό του σχήμα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης με την προσθήκη σελέμπριτι και συγγενών παραγόντων της Ν.Δ.

«Διαχωριστική γραμμή» από τη διοίκηση του Γ. Πατούλη τραβάει ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, διατηρώντας ωστόσο την «πολιτική πυξίδα» στην κατεύθυνση της σκληρής Δεξιάς. Κάπως έτσι ερμηνεύονται τα πρώτα «μηνύματα» του Ν. Χαρδαλιά, με βάση την παρουσίαση του νέου λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής και την πρότασή του στον Β. Καπερνάρο ως νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο νέος λογότυπος –μια αφαιρετική σύνθεση αποτελούμενη από ένα τρίγωνο και ένα πολύγωνο, που παραπέμπει στο γράμμα «Α» για την Αττική– συνοδεύτηκε από το σύνθημα «Νέα Σελίδα, Νέα Ταυτότητα», που παραπέμπει σε μια εμφανή προσπάθεια να απαλλαγεί η νέα περιφερειακή αρχή από τα πεπραγμένα της διοίκησης Γ. Πατούλη.

Ουκ ολίγα δημοσιεύματα, άλλωστε, έχουν εμφανίσει τον κ. Χαρδαλιά να έχει «μεγάλο προβληματισμό για το τι παραλαμβάνει» από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ενώ τα πρώτα καρφιά έχουν ήδη εκτοξευτεί για έργα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες: επισκεπτόμενος προχθές τον κατεστραμμένο από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» οδικό άξονα Επιδαύρου – Καλλονής, ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε ότι για τις εργασίες αποκατάστασης «χάθηκαν τέσσερις ολόκληροι μήνες», κάτι που είναι «ανεπίτρεπτο».

Πάντως, το πόσο διαφορετική θα είναι η διοίκηση Χαρδαλιά από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή μένει να φανεί στην πράξη, από τη στιγμή που στο νέο σχήμα διοίκησης επανέρχονται πρόσωπα της θητείας Πατούλη, με προσθήκες από σελέμπριτι και συγγενικά πρόσωπα στελεχών της Ν.Δ. Στις θέσεις χωρικών αντιπεριφερειαρχών ορίστηκαν οι εξής: Κεντρικού Τομέα: Κων. Ζώμπος, Ανατ. Αττικής: Βίκη Καβαλλάρη, Βορείου Τομέα: Λουκία Κεφαλογιάννη (κατείχε το αξίωμα και επί διοίκησης Πατούλη), Νοτίου Τομέα: Χρ. Θεοδωρόπουλος (πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου επί διοίκησης Πατούλη), Πειραιά: Σταυρούλα Αντωνάκου (κατείχε το αξίωμα και επί διοίκησης Πατούλη), Δυτικού Τομέα: Β. Λώλος, Δυτικής Αττικής: Κλ. Βαρελάς, Νήσων: Γ. Βουτσινάς.

Μεταξύ άλλων, ο Θ. Ασκητής ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Υγείας, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού η Αλεξάνδρα Πάλλη (κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά), Περιβάλλοντος ο Μπ. Σιάτρας, Οικονομικών η Μαριάννα Τουμαζάτου, Διοικητικών Υπηρεσιών ο (πρώην αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής) Θ. Αυγερινός, Παιδείας η Ερρικα Πρεζεράκου, Αθλητισμού η Β. Μιλλούση, Χωρικού Σχεδιασμού ο (πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής) Ελ. Κοσμόπουλος, Αγροτικής Οικονομίας η Δήμητρα Αγγελάκη, Πολιτικής Προστασίας ο Λ. Μανωλάκος και αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ορίστηκε η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Αναπληρώτρια περιφερειάρχης –θέση η οποία προβλέφθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση– ορίστηκε η Χριστίνα Κεφαλογιάννη, αδερφή της υπουργού Τουρισμού.

Στίγμα της πλέον συντηρητικής Δεξιάς εκπέμπει η πρόταση του κ. Χαρδαλιά για την εκλογή του πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. και ιδρυτή του κόμματος «ΡΙΖΕΣ», Β. Καπερνάρου στο αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου. Κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, ο κ. Καπερνάρος εξελέγη ομόφωνα στη συγκεκριμένη θέση (υπερψήφισαν οι παρατάξεις Χαρδαλιά και Σγουρού, με τις υπόλοιπες να επιλέγουν το «λευκό»).

Αντιπρόεδρος, κατόπιν πρότασης της παράταξης με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη, εκλέχθηκε ο Κ. Κάβουρας, έμπειρος στην Αυτοδιοίκηση με θητείες στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου. Η υποψηφιότητά του υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις Ιωακειμίδη, Σγουρού, αλλά και την πλειοψηφούσα παράταξη, με τον κ. Χαρδαλιά να αναφέρει ότι υπερψηφίζει με διάθεση συνεργασίας.

Γραμματέας εκλέχθηκε κατόπιν πρότασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ακόμη ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στ. Μπενετάτος. Εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία. Η ομοφωνία έσπασε καθώς καταψήφισαν την υποψηφιότητά του ο Φ. Καμπούρης (νέος πρόεδρος του ΛΑΟΣ) και οι σύμβουλοί του, προϊδεάζοντας για το τι στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια της αυτοδιοικητικής θητείας απέναντι στις κομμουνιστικές και αριστερές δυνάμεις.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Επιτροπή (πρόεδρος, αξιοποιώντας τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, θα είναι ο κ. Χαρδαλιάς), εκλέχθηκαν έξι σύμβουλοι από τη διοίκηση (Μαριάννα Τουμαζάτου, Αθηνά Κωνσταντέλλου, Ν. Σαργκάνης, Αθανασία Παπασπύρου, Μαργαρίτα Βάρσου, Γεωργία Βλάχου) και τέσσερις από την αντιπολίτευση: οι Γ. Μπαλάφας, Κατερίνα Λογοθέτη (παράταξη Γ. Ιωακειμίδη), Κατερίνα Γεράκη (Λαϊκή Συσπείρωση), Δ. Κατσικάρης (παράταξη Γ. Σγουρού).

ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?