Home ΔΙΕΘΝΗ Διάγνωση Αλτσχάιμερ μέσω εξέτασης αίματος: Η Παρασκευή Σακκά αποκαλύπτει καινούργιες θεραπείες και προκλήσεις στην αναγνώριση της νόσου

Διάγνωση Αλτσχάιμερ μέσω εξέτασης αίματος: Η Παρασκευή Σακκά αποκαλύπτει καινούργιες θεραπείες και προκλήσεις στην αναγνώριση της νόσου

by user 3
32 views
Κοινοποίηση

Διάγνωση Αλτσχάιμερ με Εξέταση Αίματος: Αναδυόμενες Θεραπείες και Προοπτικές

Στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η νευρολόγος-ψυχίατρος και πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Παρασκευή Σακκά, αναφέρθηκε στη δυνατότητα διάγνωσης της αλτσχάιμερ μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος. Αυτή η μέθοδος στοχεύει κυρίως σε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, ακόμη και σε ήπια μορφή, και υπογραμμίζει τη σημασία της κλινικής εξέτασης για τη σωστή διάγνωση.

Η κα Σακκά εξηγεί: «Η εξέταση αυτή αφορά ανθρώπους που έχουν συμπτώματα, έστω και ήπια και λίγα. Δεν ενδείκνυται για άτομα κάτω των 55-60 ετών. Εάν κάποιος παρατηρεί ξεχασιές στη μνήμη του, μπορεί να εξεταστεί. Ωστόσο, ο σωστός και ασφαλής δρόμος είναι πρώτα να επισκεφθεί ένα ιατρείο μνήμης, όπου θα υποβληθεί σε κλινική αξιολόγηση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα του προταθεί η συγκεκριμένη εξέταση.»

Νέες Θεραπείες στον Ορίζοντα

Η κα Σακκά ανέφερε επίσης ότι οι καινούργιες θεραπείες που έχουν προκύψει για τη νόσο Alzheimer αποσκοπούν στην παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής στους ασθενείς. Αυτές οι θεραπείες αναπτύσσονται συνεχώς και προσφέρουν ελπίδα για ομαλοποίηση των συμπτωμάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών. Σημείωσε ότι, παρ’ όλα αυτά, σημαντική είναι η διαχείριση των προσδοκιών και η ατομική προσαρμογή της θεραπείας, εστιάζοντας στις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού γύρω από την ασθένεια είναι επίσης καίρια, καθώς πολλές φορές οι άνθρωποι που παρατηρούν συμπτώματα δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν ή ποια βήματα να ακολουθήσουν. Η συνεργασία ανάμεσα σε ιατρούς και ασθενείς αποτελεί θεμέλιο λίθο για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση, γεγονός που συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση της ασθένειας.

Η διενέργεια τακτικών εξετάσεων, η παρακολούθηση της υγείας και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία των ασθενών με Alzheimer και των οικογενειών τους. Εξάλλου, η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την καθημερινή ζωή των ασθενών.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360_F_123709226_ocZ8yS8i8kZhYiHLwuKSfdPfq4NopbZU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

member-media-200x200-1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?