Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Μιχάλης Τζωρτζωρής: Προς την σωστή κατεύθυνση το σχέδιο για ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ

Μιχάλης Τζωρτζωρής: Προς την σωστή κατεύθυνση το σχέδιο για ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ

606 views
Κοινοποίηση

Ένθετο Οικονομία – Παρουσίαση Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Η ασφάλιση των κατοικιών στην Ελλάδα έναντι φυσικών καταστροφών υπολείπεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με την Ευρώπη, ενώ η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την ασφάλιση των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 δις. ευρώ κινείται προς της σωστή κατεύθυνση υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έξοδος του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές με έκδοση νέου ομολόγου. Σύμφωνα με τη Societe Generale, η Ελλάδα θα βγει φέτος 3 φορές στις αγορές. Μάλιστα την πρώτη έξοδο την τοποθετεί εντός του μήνα με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, το Δημόσιο προχωρά αύριο και στην έκδοση εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας και για φυσικά πρόσωπα. Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σπεύδουν να εκδώσουν νέα ομόλογα για να καλύψουν χρηματοδοτικές ανάγκες.

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2024

·         Ιανουάριος : 3 δισ. €

·         Μάρτιος : 2 δισ. €

·         Ιουλιος : 2 δισ. €

πηγή : SOCIETE GENERALE

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2024

·         Ελλάδα : 3 δισ.€

·         Ισπανία : 10 δισ. €

·         Πορτογαλία : 4 δισ. €

·         Γερμανία : 16 δισ. €

·         Ιταλία : 6 δισ.€

·         Γαλλία : 35 δισ. €   

πηγή : Societe Generale

Τις 160.000 προσεγγίζουν οι ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή καθώς η χρήση του κινητού τηλεφώνου αλλά και το υψηλό bonus λειτουργούν ως κίνητρα για τους πολίτες. Μεγάλη κινητικότητα στο e-apodeixi. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 

Μέσω κινητού (e-apodeixi)                        153.380

Μέσω πλατφόρμας                                        5.559 

Σύνολο                                                                 158.939

BONUS ΓΙΑ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

Εγκατάσταση εφαρμογής:                          250.000 κινητά

Επώνυμες καταγγελίες:                                69046

Ύψος bonus                                                        100-3000 ευρώ

Πάνω από το 80% των προστίμων για αισχροκέρδεια και πλασματικές εκπτώσεις έχουν είτε πληρωθεί, είτε βεβαιωθεί σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Στα 13 εκατομμύρια ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός. Την ίδια στιγμή, δεκάδες νέα πρόστιμα σε βάρος ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης

Τα 32 εκατομμύρια άγγιξε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 17,3% και διαμορφώθηκε σε 31.97 εκατ.  ταξιδιώτες, έναντι 27, 25 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέφτηκαν την χώρα μας το πρώτο ενιάμηνο του ’23  ήρθαν από την Γερμανία σημειώνοντας αύξηση 8,7% και ανήλθαν στα 4,7 εκατ ενώ η μεγαλύτερη αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης προήλθε από τις ΗΠΑ κατά 31,3%.  

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και να ανέλθουν στα 20,1 δισ. ευρώ.

Οι περισσότερες εισπράξεις προήλθαν από την Γερμανία ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι υπεγράφησαν από τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι δύο απαραίτητες αποφάσεις για τις πληρωμές ιδιοκτητών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο mailbox@mintour.gr

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?