Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΔ για ομόφυλα ζευγάρια: Η αποτίμηση του διημέρου ενημέρωσης των βουλευτών της

ΝΔ για ομόφυλα ζευγάρια: Η αποτίμηση του διημέρου ενημέρωσης των βουλευτών της

580 views
Κοινοποίηση

Θετική είναι η αποτίμηση της διήμερης ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Αυτό που επισημαίνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι το κόμμα βγήκε ακόμα πιο ενωμένο από την διαδικασία αυτή, ότι ακούστηκαν όλες οι απόψεις, οι τόνοι στην συζήτηση ήταν ήπιοι και κάποιοι βουλευτές πείστηκαν από όσα ειπώθηκαν και θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Μάλιστα δυο εξ αυτών ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Τζίνα Οικονόμου παρότι αρχικά ήταν αρνητικοί δήλωσαν δημοσίως ότι θα υπερψηφίσουν.
Στο χθεσινό γκρουπ συμμετείχαν 60 βουλευτές και κράτησε πάνω από 3 ώρες ενώ όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη η ενημέρωση θα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

Ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημέρωσης βουλευτών

Μετά το πρώτο κύμα του εσωτερικού διαλόγου της Δευτέρας, την Τρίτη περίπου 60 μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, με κύριο στόχο να κατατεθούν προβληματισμοί και να απαντηθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών για την κυβερνητική πρωτοβουλία.

Ήπιο κλίμα, επιφυλάξεις, αλλά και τοποθετήσεις υπέρ της μεταρρύθμισης που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου συνέθεσαν το σκηνικό του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης των «γαλάζιων» βουλευτών. Η ενημέρωση των βουλευτών ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα και και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο να έχει τη βασική ευθύνη.

Έγινε μια μεγάλη συζήτηση, ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης και απαντήθηκαν πολλά. Με ένα ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, ο οποίος όμως με έκανε πραγματικά περήφανο.
Συνδυάζει την παράδοση, τις αξίες των Ελλήνων με τα σύγχρονα ρεύματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι είναι μία διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου, επικοινωνίας, γιατί είναι ένα από τα στοιχεία που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη παράταξη σε πολύ δύσκολα χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στους πολίτες, ακούει τους πολίτες και πυλώνας όλης αυτής της πορείας είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέσα από κάθε τέτοια διαδικασία για οποιοδήποτε θέμα προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί.

Την πεποίθηση ότι ο εσωτερικός διάλογος και η διαδικασία της ενημέρωσης θα κάνουν πιο ισχυρή την κυβερνητική παράταξη εξέφρασε μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης εξήρε τη συναινετική στάση των κομμάτων σε μείζονα κοινωνικά θέματα.

Αλλαγή στάσης από τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Ξέρετε ότι ήμουν από εκείνους που είχα εκφράσει προβληματισμούς. Άκουσα τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και οι όροι γονέας ένας και γονέας δύο με έπεισαν και θα υπερψηφίσω το νόμο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση πειθούς. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως τους λέει η συνείδησή τους και θα τα δούμε όλα στη Βουλή» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «ο μεγάλος διανοητής Στέλιος Ράμφος έχει γράψει σε μια καίρια παρέμβασή του: ‘πιστεύω ότι το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε μια οικογένεια με πρότυπο τον πατέρα και τη μητέρα’. Αυτό το δικαίωμα θα υπερασπιστώ και με την ψήφο μου, πιστεύω. Από κει και πέρα όμως, εγώ θα στηρίξω το νομοσχέδιο που έχει έρθει.

Ο Γιώργος Σταμάτης είπε «για εμάς που μπήκαμε στην πολιτική για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αόρατων πολιτών, αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά τους πολίτες. Θα τους κάνει ορατούς. Μπορεί να αποκαταστήσει μια αδικία χρόνων, ερχόμαστε να αναγνωρίσουμε οικογένειες που ήδη υπάρχουν
 
Ενστάσεις από την πλευρά του Θάνου Πλεύρη, στη διάρκεια της συζήτησης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με τον Άκη Σκέρτσο.
 
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε στον κ. Σκέρτσο ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση.  Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι «μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας».     
 
Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται το επόμενο διάστημα να έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?