Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Women In Arts Festival: Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ για την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων στον πολιτισμό

Women In Arts Festival: Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ για την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων στον πολιτισμό

296 views
Κοινοποίηση

Θέματα που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας, που βιώνουν, όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο, και οι εργαζόμενες στον πολιτισμό, επιθυμεί να αναδείξει η πρωτοβουλία WOM.A, η οποία δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 από εργαζόμενες στον χώρο των Τεχνών. Το πρώτο, πολυθεματικό φεστιβάλ της πρωτοβουλίας, ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη (30/05) στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Με επίκεντρο την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού, το Women In Arts (Wom.A) Festival, στόχο έχει τον εορτασμό, την ανάδειξη και την ενδυνάμωση των γυναικών δημιουργών, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων. Πρόκειται για μία τριήμερη γιορτή με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις. Μέχρι και την Πέμπτη (01/06), όσες και όσοι βρεθούν στον χώρο του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον ζωντανό διάλογο, πάνω σε τρεις διαφορετικές θεματικές (μια για κάθε μέρα), στον οποίο θα κληθούν να συζητήσουν ανοιχτά, εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού, εκπρόσωποι των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί αλλά και καλλιτέχνες και το κοινό.

Περισσότερες από 20 γυναίκες δημιουργοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Πρόκειται για μια ενδεικτική επιλογή της σύγχρονης γυναικείας δημιουργίας στην Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας και της δύναμής της στην πολιτισμική μας πραγματικότητα. Η ορατότητα, η συνάντηση, η δικτύωση και τελικά η ενδυνάμωση, μέσω μιας τριήμερης γιορτής αποτελούν τον στόχο του πρώτου WOM.A: Festival.

Τι είναι η πρωτοβουλία WOM.A
Από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία WOM.A, σκοπό έχει να συνεισφέρει στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της έμφυλης βίας, που βιώνουν σε όλες τις εκφάνσεις οι γυναίκες στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Η πρωτοβουλία ασχολείται με το ζήτημα της ίσης εργασιακής μεταχείρισης όσον αφορά τις ευκαιρίες και τις αµοιβές, τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών σε καίριες θέσεις, σε εγχειρήματα μεγάλης ευθύνης και υψηλού ρίσκου αλλά και συνολικά, η εξάλειψη της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της.

  • Ο όρος «γυναίκα» χρησιμοποιείται συμπεριληπτικά και αναφέρεται σε όποιο άτομο ταυτίζεται με αυτόν ανεξαρτήτως ταυτότητας και έκφρασης φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πρωτοβουλία Wom.A: Σοφία Αντώνιου, Ιώ Βουλγαράκη, Χρηστίνα Γαρμπή, Κάλλια Γερακιανάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Αμαλία Καβάλη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Λύδια Μιχάηλ, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Σοφία Πάσχου, Μαρία Τσίμα, Κατερίνα Φώτη

Women In Arts FestivalWomen In Arts Festival

Το πρόγραμμα του Women In Arts Festival
30 Μαΐου: Ορατότητα

Συζήτηση: WOM.A: Ένα νέο δίκτυο από και για τις γυναίκες δημιουργούς .
Performance: «Φυτολόγιο» της ομάδας Bouquet
Θέατρο: «Αυτές που δεν προλάβατε» συντετμημένη εκδοχή σε αναλόγιο – Θεατρική ομάδα b.p.m theatre group
Συναυλία: Νεφέλη Φασούλη
Εικαστικά: WOMANHOODS – Noucmas
Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών
31 Μαΐου: Προσβασιμότητα

Συζήτηση: Θεσμοί και υποεκπροσώπηση
Θέατρο: «Η εκπαίδευση στα του οίκου δια νεαράς κορασίδας» Θεατρική ομάδα 4Frontal
Εικαστικά: WOMANHOODS – Noucmas
Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών
Συναυλία: Idra Kayne
Dj set: Loo
1 Ιουνίου: Θηλυκότητα

Συζήτηση: Θηλυκότητες – Ταυτότητα/Σεξουαλικότητα/Μητρότητα/Κακοποίηση.
Θέατρο: «Λοιμός» – Βασίλης Βηλαράς
Χορός: «A Live» – Σοφία Μαυραγάνη
Εικαστικά: WOMANHOODS – Noucmas
Σινεμά: προβολές ταινιών μικρού μήκους γυναικών δημιουργών
Dj set: Kobrahabibi
Ο χώρος
ΘΗΣΕΙΟ

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερμού 134 – 136

2103252214

«Women In Arts: Festival»: To πρώτο πολυθεματικό φεστιβάλ της πρωτοβουλίας WOM.A

ΑΠΟ 30/05/2023 ΕΩΣ 01/06/2023

κάθε μέρα 18:00-00:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις: 5 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

964447707459310
360 F 123709226 Ocz8ys8i8kzhyihlwuksfdpfq4nopbzu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Athenschannel.gr 2

©2023 athenschannel.gr All Right Reserved by Digital Cities IKE

Member Media 200x200 1
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?